Hamnen

Klubben har sin Hamn vid Edsviken i Sollentuna Den är belägen nedanför Korsningen mellan Strandvägen och Backvägen. Edsviken är en skyddad vik från saltsjön och har sitt utlopp till Värtan vid Stocksund.

I hamnen har vi plats för 141 båtar av varierande storlek. Från ekor och jollar upp till max 12 meters längd eller 4 meters bredd. Vi kan heller inte ta emot tyngre båtar än 10 ton, på grund av bryggornas förankring, som inte är dimensionerade för större belastning.

I hamnen hjälps vi åt att sköta drift och underhåll under ledning av vår hamnkapten, Olle Frölander. Turebergs båtklubb är således ingen Marina utan en båtklubb där alla gemensamt delar på ansvaret för skötsel, drift och underhåll.

Givetvis går vi därför vakt under ett par tillfällen per medlem varje år. Planering, vaktlistor och instruktioner sköts av vår vaktchef, Benny Söderberg.

Om du har några frågor om båtplatser, förtöjningar och låsning mm. kontakta Olle. Frågor om vakt besvaras av Benny.